Jom Raya Jom

01:22
Assalammualaikum.Raya kali ni bolehlaaa.Takdalah best sangat takdalah boring sangat.Cuma aku agak terkilan malam raya tu aku  tak pergi rumah mak (nenek) sebab tertidur.Terr ja.Hahaha.Bila 11 malam bangun lepastu depa semua kata tadi dah main bunga api dengan ada orang berarak takbir raya depan rumah.Malam raya yang menyedihkan.Tapi sebab nak jugak ada feeling main bunga api malam raya aku mainlah sorang2.Kesian kan.


Esok pagi raya tu aku pakai jubah sbb nak bagi sedondon 1 family pakai baju warna hitam.Dan tudung bawal tak jadi.Melenyapkan mood untuk happy.Lantaklah dpd masuk sampai keluaq masjid aku pakai telekung.Tudung bawal cantik tapi kadang2 susah nak pakai tudung.Haihh.

Raya kedua.Alaa aku lupa raya ke 2 ada apa.Emm okay ingat dah.Kami semua pergi Pantai Merdeka.Raya Vacation.^_^Tak mandi pun pantai  kat situ.Overall sebenarnya takda aktiviti yang best pun buat cuma luangkan masa dengan family.Duduk dalam resort tu ja pun.Tapi ada sometjing uang agak mistik *******Nak kena bagitau ka.Tak payahlah.Okay okay.Macamni malam tu kami jalan dgn sepupu2 yang sedia maklum banyak.Iman yang excited malam tu pun telah dicapturekan gambar dia.Waktu aku tangkap gambar tu tak adalah aku tengok betol2 ada apa kat belakang.Tapi balik bilik depa dok cakap pasal ada orang tidur atas kerusi belakang Iman.

Aku ingatkan macam pak cik tua tdoq atas kerusi aku pun x kisah.Tapi ada budak perempuan baju putih.Entahlah nampak ada kasut dia.Tetapi***** takkan out of blue *cehh * dia nak tidur situ.Jadi rumusan dia aku pun taktau lah.Tapi kalau nak pi sana pi jalah nanti kata takut pulak.hehe.Esok tu Cik Pdot tanya pakcik kedai dia kata memang dula da sesuatu berlaku.Jadi yang misteri aku takmau bagitau apa yang telah berlaku.Hahaha.Saspens tak.

Malam raya ketiga tu ada kenduri tahlil.Sekali lah dengan family gathering belah walid dan mak.Baca yassin lepastu ada makan - makan.Aku pakai baju kurung kuning .Saja ja nak bagitau.Luthfi yang tembam tu lari samapi aku tak boleh nak kejar.Penat.Aku taktau nak cakap apa ;agi pasal malam tu.

***Raya ke-5 pergi kenduri dekat Alor Star.Abang Fahmi kahwin.Masih berbaju kurung kuning.Bertudung bawal,kali ni Alhamdulillah jadi,kalau tak habislah.Ada ais krim,sedap.Good Luck trial SPM untuk Farahin
: )



Boleh jadi orang-orang
Malam raya ke 5 tu aku,anis dengan sofea tidur rumah Cik Salma.Wuhhh,sejuk.Best,esok tu kami jalan-jalan dekat bendang.Kami siap baling-baling jerami lagi,model untuk padi.Hahahaha.Ada photographer tak berbayar nak merelakan diri nak snap gambar kan,apa lagi.Bestlah tengok cik Salma tangkap gambar.Nak dslr jugak.Tapi bila abah nak beli aku yang asyik cakap 'takpa lah nanti lah" hahaha.Lepastu kami pergi kedai makan ais krim lagi.

Kucing Tembams = Oren

*Entry paling panjang kot.Eh,bukan kot.Memang paling panjang.    

Popular Posts

Flickr Images