ADA BAKAT KE TIDAK?

22:56
Waktu-waktu cuti sekolah ni saya amat pasti banyak yang ber-online dari siang sampai ke malam lepas tu sambung pulak shift malam sampai ke pagi.  

Yang jelas memang pekerja berdedikasi kepada Google Chrome serta Internet Explorer  /ada lagi yang guna? /  dan tidak lupa Syarikat Twitter yang mengupah lebih banyak pekerja untuk menandingi Facebook Sendirian Berhad.


Wah,intro harini menarik kan?


Sebelum anda mensia-siakan cuti ni dengan perkara yang berfaedah /mengambil berat tentang kehidupan harian kawan-kawan yang sentiasa mengemaskini status/ .Agak berfaedah la,tapi tak perlulah 24/7 kita terlebih ambil perhatian tentang mereka.


Cuti hanya tinggal lagi 5 minggu.PERHATIAN 5 MINGGU.Saya sendiri pun takut nak tengok kalendar,kerana terasa bahawa hari semakin dekat.1,2,3,4,5 semudah itu kita mengira maka semudah itu hari-hari INDAH ini berakhir.

Macamna nak jadikan cuti ni sebagai memori yang >>>


"Oh,aku pernah buat ...... waktu cuti sekolah form 2 dulu"


Kiranya adalah juga benda yang nak diingatkan.Lawaklah kalau nak cerita nanti bila besar 


"waktu cuti saya online ja.Online itu ialah on wi-fi kemudian tercongok di hadapan laptop/handphone"


.TAK MENCABAR DAN MENARIK.    \/\/\/\/\/\ kosong/\/\/\/\/\/\



Apa yang anda kena buat ialah,explore dan cari bakat yang terpendam ataupun asah apa yang sedia ada.


Kajian menunjukkan kemampuan kita untuk  meningkatkan kemahiran pada bidang yang kita minat      dan kurang minat adalah berbeza.Contohnya anda minat menjahit tetapi bila tengok jiran anda pandai melukis maka anda pun terus berlatih nak lagi bagus daripada dia.


Kalau anda guna masa tu untuk berlatih menjahit baju kurung barbie doll atau alas meja sebenarnya bakat anda akan lebih terselah.Tempoh yang lama diperlukan untuk ada jadi pelukis yang handal dari jiran anda.



                                                            

                                                   

Saya telah mendapat banyak dorongan daripada buku ini yang juga menjelaskan mitos-mitos yang membuatkan kita selalu kurang keyakinan dan motivasi.      /\/\ Bagus juga kalau anda baca buku ini /\/\




cuti sekolah

Happynya Happynya

22:49
Hai kawan -kawan : D

Aku sangat gembira harini.Hahahahahaha.Aku tak gila lah kalau tidak aku takkan dibenarkan menggunakan laptop semata-mata nak mengupdate blog ^^.

Aku tengah melayan perasaan sambil dengar lagu kat Reez Kopitiam.Restoran abah aku.Dah buka sejak bulan September  /kenapa tak bagitau?/  Saja,lagipun siapalah nak baca blog beta? Tsk.Tsk. Hahahaha.

Kat mana? Depan SK Air Merah belakang Restoran Pokok Nyor.Kalau sesat tak boleh cari jugak telefon sini - 044930092 ( no telefon kopitiam)


Ni waktu opening,jemput sedara dan kawan-kawan .

Tauke kedai  Abah aku. :)


Aku tolong jugak dekat kitchen kalau free.


Aku tengok viewers blog meningkat tapi kan aku tak tahu siapa yang suka sangat dengan hasil tulisan tentang kehidupan harianku. :) Jadi tinggalkan lah link blog kat shoutbox.Tahulah jugak siapa yang baca kan.

Di bahagian BIO aku ada shoutbox sambil tu boleh la tahu sikit latar belakang aku yang tak berapa nak famous mana ni.

Aku ada banyak benda nak siapkan cuti ni.Aku dah buat list.Kira-kira 53 kalau tak pernah silap.Memang tak silap rasanya.
2012

What are you wearing,girrrl?

23:03
I can't appear as the best everyday,with nice outfits everyday.Only celebrities do that-I'm none of them.So,what's the motive?

Nothing,actually.Just writing the truth as I felt that today I look like a snob girl with pink t-shirt.
My wardrobe is not full of 0h-So-Fabulous things and I know that I can't always sticks to the trend nowadays.It comes and go just in a sec,then it changes.

No way I'm gonna buy the whole tops and jeans in the mall.Even the daughter to a millionaire wouldn't do that,would she?

HEH, another mumbling of me.Why am I being so spoil to my blog/ cause this blog will not gimme negative nor positive comments/   (like all of you does) 





Squeeze the sponge

21:42
Kadang-kadang imaginasi aku melangkau lebih tinggi daripada Spongebob.

Kadang-kadang benda yang aku buat adalah lagi bodoh daripada yang Patrick buat.

Kadang-kadang aku terlalu boros nak semua baju up-to-date macam Pearl

Kadang-kadang aku rasa duit aku ni banyak sangat macam Mr Krab tapi sayang sebab aku tak sayang duit macam dia.

Kadang-kadang aku macam Squidward yang nak suasana aman sambil relax waktu cuti.

Kadang-kadang jugak aku macam Sandy yang excited nak bersenam dan buat cookies.

Kadang-kadang aku macam Plankton yang cemburukan kejayaan orang lain lalu berusaha sebab nak jugak jadi macamtu tapi tak guna taktik kotor la

Kadang-kadang aku macam Gary yang asyik menunggu dan menunggu - makanan!

Tapi apapun kalau waktu lapar sangat teringin jugak nak merasa Krusty Krab!

Why want something happen when don't know how to react

19:29
Asalammualaikum




Lalalalalaalalaala.I'm so happy with unknown reasons.Yes,known!But for uolls it will be remained unknown because if I tell you it will not change anything.NOTHING.


IF JUST YOU CAN CHANGE IT,THEN CALL ME HERE- 019*****42.hahahahahahahaha.Fake number.


Have a nice holiday.It's true that sometimes we want something to happen but what will us do after that thing happen.WHAT,NOTHING?So why would we bother much to make that thing finally happen when we actually don't know how to react.


SO let our life flow the way it is.Sometimes we need big effort to make what we want to happen.

FRESH FLOWER

19:48
Assalammualaikum,

Setelah berfikir-fikir akhirnya aku mengambil langkah drastik untuk menukar template blog aku ke Blogskin.Mutakhir ini tatkala membelek blog sendiri aku berasa bosan dan kosong...kosong terhadap blog ini.

Seakan-akan hilang ketampanannya  daya penarik.Patutlah statistik orang yang melawat ke sini hanya meningkat sedikit-sedikit.Sudahlah pengikutnya tidak banyak hanya 20.Ya,aku memang kisah tentang hal ini.

Walaupun aku masih berdolak-dalik kerana ingin mengekalkan cara simple dan senang juga kepada pembaca untuk mencuci mata dengan ceritaku,aku tegar dengan pendirianku dan seterusnya menetapkan keputusanku.


004
Maka tutorial dicari ke sana dan ke sini.Blogskin.com digunakan sebagai medium untuk mencari kulit baru untuk blog ini.

Aku memilih template yang senang untuk dibaca .Sebagaimana aku suka apabila membaca blog seseorang maka itulah yang diaplikasikan kepada blogku.

Maaf sekiranya template baru ini kelihatan kecil dan juga font yang kecil.

Aku perlukan background yang baru supaya gaya penulisan juga semakin fresh dengan bunga-bunga yang berwarna pink yang sentiasa kelihatan sweet.



006

Fly Away Dear Stress

22:09
Assalammualaikum,

        My lovely readers.I know you miss me,miss my writing,miss me blogging.Ahakz!Hahahaha.

Okay soooooooooooooooooo I'm a bit upset with my final result.Just A BIT.I'm lying it's actually A LOT.. So don't worry much.Hey who want to worry about me.WHO?

I don't expected anyone to say "you've got about * A so do not be  greedy.Just be grateful"

Okay I get it  ,I feel the same too when I'm the one with the worse marks and then there's a 0h-very-genius-alike student mumbling like that.Just like me now.

I'm not accusing anyone for the dialogs.It's just IF anyone felt like that.Pretty please and sorry.


The most frustrated thing is when I know I get B for Pendidikan Islam.The moral for this final is don't think that you'll always score A for the subject that you thing that you're PRO enough.PRO la sangat,PRO-sak.

And read,read,read and then memorise.I know why ze major factor that make me get B.It's because I don't read seriously. ( si-ghi-yes-ly) pronounce correctly.       Now is not the time for me to be like

"IF JUST I'VE READ ALL THE CHAPTERS.IF JUST I'VE HAD PUT 100% CONCENTRATION DURING THE CLASS"


"IF YOU WANNA SAY IF JUST,THEN EVERYTHING GONNA BE OKAY!"

                                                                                                                              Lil upset girl,
                                                                                                                                           FARRAHWZ

Popular Posts

Flickr Images