2013

Ayam Goreng Aaron Aziz

23:43
" Ayam goreng!!!Ayam Goreng !!!" jerit Noraini Mazita lantang.Oh,macam novel pula gamaknya. "Satu RM2 ,kalau makan nanti mimpi Aaron Aziz " Pergh!!Kata - kata promosi yang nyata berbaur penipuan semata - mata ; mentang-mentanglah dia budak Perdagangan apa dia rasa dia boleh membohongi pelajar tingkatan tiga yang mula mengerumuni Padang Daun Lontar.

Hahaha.Noraini,aku kenakan hang melalui penulisan, taklah kejam sangat nampaknya kan?

  Hari sebelumnya Aku,Hidayah dan Zulaika dah bershopping bersama di Tesco,ala-ala mencari barang masak untuk rumah padahal untuk gerai jualan di sekolah.Berbekalkan wang modal RM 200 pinjaman koperasi sekolah kehulu dan ke hilir kami, semata-mata nak memenuhkan wishlist barang-barang yang harus ada dalam genggaman sebelum berlabuhnya subuh esok.Ayat takmau kalah!

  Setelah selesai sesi memilih buah-buahan untuk salad buah ,weols pun dah penuh troli; terus kami ke D.I.Y nak cari barang extra.Pencucuk buah bentuk love pun daripada situlah.

                                                   __________________________________        

   Esok paginya,dengan aiskrim Malaysia yang ada 180 aku pergi sekolah dengan abah sebab takkan nak angkut bekas sejukbeku tu naik bas.Apalah!!?? Aida,Dayah,Zu n Tharuni +Sugita and their boyfriends (friends) help me to carry the heavy Ais Krim Malaysia.

   Sampai kat corner lot paling tepi ,di padang Throw Leaf, kami semua pun tengah bersiap sedia lah.Dekat situlah mulanya Noraini menjual ayam goreng.

   Tiup-tiup belon yang warna-warni sebab nak bagi nampak macam gerai kami ni paling happy-go-lucky,padahal the day before kami semua dah bincang nak buat grand macam kenduri kahwin pulak.Siap nak bergambar dengan semua pelanggan tanda penghargaan lagi tau!Siap berhempas-pulas angkat meja daripada tingkat atas sebab dewan bawah dah susun meja form 5 nak SPM.

     
Azliana pada pagi tu sanggup panjat kerusi nak lekat Signboard(??) sebab ada AA

Ayam AA 3A7 Aaron Aziz okay,bukan Azwan Ali

Bukan selalu boleh tangkap gambar depan Kafeteria ni.

The Goreng Crew.

Fatin Fariha excited goreng ketamballs : "Walaupun saya budak kelas lain,saya tetap nak menolong!"

Inilah pencucuk love SALAD BUAH daripada MR D.I.Y.



Aiskrim Malaysia kegemaran ramai.
Tengok sahaja kaki-kaki yang mengerumuninya.Kaki Aiskrim lah ni!

Kan dah cakap,kami menghargai pelanggan.

Muka penat. *___* Penatlah sangat kan uols!Hahahaha


Krew Kuali,Sudip dan Senduk.Eheh,jangan marah.
Hidayah dan Zulaika.

HABIS!!!Kegemaran ramai,
walaupun aku ada nampak budak lelaki lalu lepastu gelak -gelak
rupanya sebab nama ayam goreng ni.

Krew Gorengz Ayamz Aaronz Aziz.   hotzzzzzzz sangat kan sebab kena berdiri depan kuali.
Aimi rajin gila gorengzz.

Yeah!! We've nailed it!


Depa ni tak habis lagi kagum dengan kehenseman Aaron Aziz.


Peace yoww!Tiup belon.Warna oren macam buah orange.
Yalah,takkan macam strawberi pulak.Tah papa la hang ni.

We are happy,happy girls.

Noraini dan aku setelah selesai hantar kuali ke Bilik KH.

cuti sekolah

Ice Breaking di Akhir Tahun

02:18
Lama pula rasanya tak berkongsi cerita kan?Sejak mula cuti persekolahan ni, hidup macam tak teratur.Maklumlah kalau sekolah pagi,tau pula nak tidur awal,kalau tak memang nak kena kejar Bas Muthusamy & Son lah . 

      Minggu-minggu terakhir aku kat Badlishah penuh dengan aktiviti-aktiviti yang umpama Minggu Suai Kenal antara pelajar berlainan kelas,walaupun kekadang aku culas untuk kesekolah.Pasca PMR lah katakan.Biasalah,kami pelajar Badlishah, classmate dari form 1 sampai form 3 muka yang samalah yang kena jumpa tiap-tiap hari.Tak dirombak langsung kelas mengikut keputusan peperiksaan seperti kebiasaan di sekolah lain.Cikgu tak mahu beza-bezakan kami semua kot,sebab awal-awal jejak kaki di SMK Sultan Badlishah ni semuanya dengan slip 5A atau 7A dengan muka bangga (konon dapat masuk sekolah yang agak top lah) .Ceh,salah ka puji sekolah sendiri. 

        Maka kadar komunikasi antara pelajar berlainan kelas tu agak terhad.Yang ni tipu!Bukanlah terhad tapi disebabkan hang hanya jumpa muka yang sama maka peratusan tinggi  yang best friend hang kat sekolah tu budak satu kelas!

        Jadi sebelum masuk Form 4 ,cikgu nak biarkan kami semua bermesra dan berkenalan dengan rakan setingkatan dan seperkolahan yang lain kelas supaya tak terjadi kejutan budaya tahun depan,sebab bermulanya menengah atas ( high school lah ) kami akan berpecah belah mengikut subjek tambahan yang dipilih atas kemahuan dan kehendak sendiri (bak kata Pengetua yang menyarankan agar kami semua pelajar form 3 selidik betul-betul nak tambah subjek apa,jangan asyik nak drop ja ).



Ini Cik Noraini sendiri suruh saya upload okay.
Nak tunjuk overload happiness sebab cuti awal -sehari ja k.

3A7 is the best!

Gegirls of 3a7 yang always happy go lucky macam ketua kelas n penolongnya!


Cehh! Love lah sangat.

Kuganesh!

Yeah, overall 2013 is another great year spend in Badlishah.
A lot of things that makes me extremely happy.heheh ^^

                           LotsofLove,
                                  SMK Sultan Badlishah.


          


Popular Posts

Flickr Images