I'm stress out being in high school

00:32
Ehm.Assalammualaikum


Sabtu ni ada latihan merentas desa.Jalanjalanjalanlarilarilari.

Sebenarnya aku agak tak paham kenapa sekolah menengah dan sekolah rendah ni lain sangat ya perbezaannya.

Senang nak faham,tapi aku tak mau jugak pahamkan.Paham tak?

Primary school is way cheerful,full of laugh,smiles than secondary school.

                                            *******************************

      Farrah Wahida suka senyum.Agak aku lah kan aku selalu senyum dekat sesapa pun.Tak payah nak explain kot aku senyum dekat girls ja.Normallah kan,satgi pi senyum kat budak laki nak kata gedik pulak kan.


Tapi kan ada jugak orang yg susah nak membalas senyuman.Apa susah sangatkah nak senyum ja .

Maybe waktu aku senyum depa ada problem,mood tak baik kan.Tapi kalau dah aku jumpa 5 kali pun hang tak mau senyum itu dah kenapa?

Bukan nak perbesarkan cerita.First impression aku bila orang tak balas  senyuman aku tak terus cop eh budak ni sombong gila. Tapi aku try bila terserempak second,third time senyum lagi sekali.

Tak senyum jugak.Tu memang sombong okay.

Aku bukanlah gila jumpak orang yang sama nak senyum tiap-tiap kali nampak.Cuma kalau aku jarang nampak,atau orang yg baru nampak harini aku senyumlah.

Ataupun aku senyum ni memang menyusahkan orang eh.Ataupun orang yang tak reti nak balas senyum tu ada something wrong.

But I just think so far I'm in Badlishah for 1 years 3 months and 18 days I don't make or have any problem with whoever they are.


But if I've once making someone hate me,tell me why.

             I ALWAYS TRY TO BE THE BEST,TO BE THE ONE WHO EVERYONE LIKE.

It's true that

                         "You can't make everybody like you,You don't even like everybody"

So what?I'm just trying to.Then just let everyone hate me ,boo me,bash me.A big NO NO.

And secondary school is complicated.Alhamdulillah,that I can still controlled myself to understand others.

Like if they done something bad to me I'm still try to look from another aspect. Try searching for my false first,just then I can know what is their purpose doing that.

If I don't controlled myself and let anger boost me out,the I think I will suffer studying in high school.

Let us just go on and adapt with the surrounding.Not letting the surrounding make us feel isolated.
                                                                 (This is for me)





Eheheh,I'm just telling you how secondary school give big impact on me.

In primary,I don't care how myself looks.I don't care if my school bag don't look good like others.I don't even care eating at canteen alone like *foreveralone.I don't care walking around school alone without any friend accompanying me.

I don't care I need to stand for 30 minutes during assembly for coming late.I don't care running in rushing to get into the line of my class.I don't care about what uniform I am in.I don't care how my school uniform have a stomp of ketchup or water colour.

I JUST DON'T CARE.

Yeah,time change and I can see changes in myself too.

This is life,you can't stay in a place forever.You can't stick to your routine forever.

I'm mumbling too much.Just think no one would lend their ears to hear all this nonsense.

Eh, not nonsense but precious histories.

Secondary school actually  but I like calling it High school.

24 hours is enough

00:09
                       I have so many hours free with spring break, yet I never seem to be able to make the most of them. ;A; I need to work and draw faster.

Pleasee, don't complain too much.

There's once,when a motivator ask "do you think 24 hours is enough for you?"

And some of my friend replied "No,we need 60 hours or blablabla"

And I am like REALLY? Because if you can't ever managed yourself in 24 hours you are asking for 60 hours.

This is totally nonsense.You know what time is not a problem duh,that's you.You are making the problem.

You want 60 hours?Tell me what u want to do with another 36 hours.

You know what if u have 60 hours then it will just go on like that,24 hours 6 hours studying at school then the time at school must be added right?It will just flow the way it is.This is call life,

Live your life to the fullest.

When we're asking for something more,we don't realize that we need to change ourselves first.

Proscrastination

22:58
Harini aku nak belajar sungguh-sungguh.Homework siap awal,nak tidur awal.

8.30 malam

Okay,dah makan,dah sembahyang.Masa buat homework.Eh,earphone mana,nak dengar radio sambil buat lagu baru best.

8.45 malam

Yeah dah jumpa earphone boleh mula buat homework.Eh,radio mana best?Alaa,apa frekuensi Era.Waktu mencari-cari frekuensi,dah 5 minit.

Okay mula buat homework.Haihh dengar lagu ni,susah aku nak cari isi ringkasan karangan.

10.30 malam

Eh malam ni cerita best-lah.Satgi aku sambung balik.Tengok cerita,bila iklan buat sikit.Tapi sampai 3 kali iklan pun satu perenggan tak siap-siap.

Lamanya iklan ni tukar channel lain,tak buat homework.

12.30 malam

Laa,pukul dua belas dah tak payah buatlah,sambung esok pagi malam ni aku nak tidur awal.Pergi cuci muka,gosok gigi.

-----------1.30 pagi

Tengah makan keropok sambil tengok tv.Alaa cerita ni dah lama aku tunggu,rugi tak tengok ni.

2.00 pagi

Dahlah mengantuk gila ,aku nak tidur.


                              ******************************************************
Wei jangan buat macamni sudah. Belajar betul-betul.

Jangan nak tangguh,tangguh sangat.Nanti dapat result tak macam target, tak payah nak buat menyesal sangat.

Waktu tu menyesal dapat apa.

Kegagalan satu pengalaman,kena bangkit semula.Tapi dah jatuh,buat malas nak bangun tu memang susahlah.

A reminder for myself too.

Ni dah kenapa kan,tiba-tiba ja letak gambar.Hahaha.

Popular Posts

Flickr Images