Minggudepan ada ujian,aku tak ulangkaji lagi,tapi nak dapat straight A

00:11
Okay dan Assalammualaikum.

Tajuk dah menceritakan segala-galanya kan.Sebenarnya hapy nak bagitau aku menang busana muslimah.E;leh yang tu pun nak heboh,biarlah.

Waktu bagitau kat Cik Nani dia kata "Farrah dia hafal teks pukul 11 pun boleh menang kalau kita,taktaulah"hahaha.

Memang pagi tu aku kalut,buat homework lah apalah.Pukul 11 baru nak hafal semua.Sebelum tu konfiden ja sebab aku tengok semua orang sikit ja ucapan.Aku sampai dua mukasurat.Tapi bila naik pentas,takut,gementar.Bercampur-baur.

Aku buat syarahan pasal aurat, 2/4 ja kot dpd keseluruhan teks aku yang aku cakap..Lepastu cikgu tanya soalan.Waktu turun rasa regret gila tak cakap banyak2.Waktu naik tu rasa nak turun cepat-cepat saja.

Anis kan jad emcee jadi dia taulah siapa menang.Tapi dia tak bagitau aku.Takpalah saspens sikit kan.Terima kasih kat mak andam -aida dan nurkhairinatul husna + fatin fariha.Aku ja special ada tiga org mak andam hahaha. Anyway,menang bukan sebab paras rupa dan pakaian saja,cikgu tengok kepetahan kita dan juga jawapan kita ya.

Aku rasa apa yang aku tulis ni tak bestlah.Susunan ayat aku.Tak apalah,aku nak update cepat2 sebab minggudepan ada ujian.Aku nak daoat straight A.InsyaAllah kalau ada usaha dan doa Allah bagi.

Kenalah ulangkaji betul-betul terutamanya math,agama,sejarah,sains,inggeris,bahasa malaysia,khb,geografi.

Eh,bukankah semua subjek aku list.Memanglah aku kena tekankan semua subjek.Bukan hanya tertentu.SEMUA.Dah nak dapat A semua.

Aku bila fikir bulan tiga tak terbayang dah ujian terus straight forward cuti nanti.Advance tak?Sebenarnya  happy sangat,Cik Nani akad nikah Mac ni.Akulah jurugambar. :D

Entahlah,penulisan aku kali ni sangatlah tak best.Biarlah janji sudah diupdate.

                                                                                                                            Farrah Wahida
class

Sweet morning

08:58
Assalammualaikum

I am going to school.Ya,today is holiday, you're not mistaken.It just that my class,my friends and I and our class teacher are gonna make up the class.We're going to wrapped the tables with some orange-coloured paper and then covered it with plactic so that it'll not gonna torn in case if the morning session pupils are too vicious while doing their homework.Okay sorry.

What more?I'm typeless.No,there's none of that word TYPELESS ,in the dictionary.It's just that ya, I am lost of words.Nothing more to be mentioned here,I'm just updating this blog, so in case my stalker are reading so there's a new entry for them to check it out'.

But , does there anyone who love to read my blog?If ya,do say a hi t me on facebook.Oh,everytime when updating ze' blog, when I'm going to hit the publish button just then I'll remember some good stuff to be told.

So, Danish my lil' cute cousin is in the hospital.Pity him,buat I'm not that too sympathise for him.Ya, i love  to tease him.So Danish Insyaallah will  get out of that hospital tomorrow.Bye

Siapa Boleh Senyum Bila Kena Marah

22:40
Orang kata jangan cakap bila marah,Jangan tawarkan sesuatu bila gembira.

Sebab waktu tu fikiran kita tak waras sangat.Haha,bukan gila okey.

Cuma,bayangkan kita kena marah gilagila dan walaupun kita tau orang tu cakap benda betul kita tetap nak cari kesalahan dia kan.Sebab apa?Nak menang dalam percakapan.Aku terfikir jugak macamna laa waktu aku marah,mesti orang meluat gila kat aku kan.

Lepastu bila gembira,dapat markah paling tinggi Science,kawan puji ja,terus "aku belanja satu kelas esok".
Esok tu,tak belanja pun.Bila kita gembira jugak,kita tak fikir pun apa yang kita janji tu bolehkah kita tunaikan.Bila TERLALU GEMBIRA.

Jadi solusinya jadilah normal ketika menghadapi kedua-dua perasaan MARAH dan GEMBIRA.

Bila kena marah rasa nak nangis,tapi bila teringatkan baru ja baca benda ni tadi terus tak jadi.Kuatkan semangat padahal hati sebak nak mampus.Mata dah bergenang,sedut balik air mata.Oit,bolehkah buat macamtu?Orang tabah ja boleh.Hahaha. *Gelak tipu tak pernah buat

                                          

Tanyalah diri kita.Tak payah nak tepuk dada,tanya selera.Fikirkan ja.

Jadi, tak payahlah nangis.Tapi bila tulis benda ni still rasa nak menangis,lepaskan semua.Sebab takda orang nak luahkan perasaan.Syukur,masih ada blog yang setia.Yalah,diari masih tidak dibeli.


I really love this day

Kegembiraan Tak Datang Selalu,Hargainya

01:40
Assalammualaikum

Balik sekolah.Aku tunggu seberang sekolah,lintas jugak sebab hujan kali ni renyai-renyai.Tak tau lah si sofea dia boleh kata macamni hujan lebat.Alamatnya aku tunggu sorangsorang ja lah kat kedai kosong tu.Sofea mesti tunggu dekat tempat tunggu tepi bilik pak guard.

Punya laa lama aku tunggu dia lintas tak mai-mai jugak.Tiba2 nampak keta kancil,nampak macam Cik Fidos ja.Macam.Short-sighted lah katakan.Rabun.Terus aku bukak zip beg cepat -cepat ambil spek.

*******
Aku redah hujan dengan bersemangat.Serupa cita hindustan pulak.Takpalah bukan selalu tulis macamni.Pakai spek,tengok nombor plat Keta Kancil. DAG *** salah ni,dah nak patah balik tiba tenampak Kancil WJU terus pegi kat traffic light tekan butang nak lintas.

"Apalah cik nani ni tak nampak ka kami tunggu kat sana?"

"Tak nampak"

"Nasib baik nampak cik Fidos"

"Tulah aku hensem kan" alah perasan nak mampus uncle-to-be ni.haha

Cik Nani selaku driver aku..Haha jangan marah.CikNani lah yang ambik dan hantar aku and Sofea dengan Kancil WJU dia.Kadang2 dia ambik-hantar dengan Encik Fidos -tunang-bakal suami.

                                                                  ******

Lepastu kami pegi beli burger tepi Borong Man.Burger kat situ kalau order oblong .Memang sedaplah.Sebijik macam prosperity McD.Cakap ja nak sayur McD.Dia akan letak bawang lepastu ,lepas masak daging dia akn celup black pepper.Oh,sedapnya/ : )

Homework banyak.Tapi kali ni rasa macam dah stabil.InsyaALLAH lepasni jadual akan tersusun sebab homework taklah banyak.Actually,sebab aku tangguh.Kalau tak takda la banyak ni.

Oh,dah jauh tersasar motif utama aku nak update.Sebenarnya nak bagitau 2A7 dapat markah tertinggi untuk keceriaan kelas walaupun tak lepas lapanpuloh.78,okaylah kan sipi-sipi ja kalau round off confirm dah jadi 80.Riakkah,siap umum kat blog.

Alah,nak kongsi kegembiraan.Selalu post aku semua sedih,kali ni aku ceria.Okaylah kan.Sebenarnya,tak sangak dapat tertinggi sebab waktu pengawas ada di 2A10 kalut jugak aku suruh depa sapulah,kemas meja.Lekat untuk bahagian matapelajaran pun kelam-kabut.

Alhamdulillah.Syukur pada ALLAH.

Sebenarnya kan waktu buat projek tangkap gambar dalam bilik tadi.Buat macam ada DSLR  ja kan.Anyway,owning a dslr doesn't make you a photographer.So that's means that whether dslr or digital when you're pressing the shutter,then you're a photographer.That's my definition okay.

Tapi kan CHAOS=HAPPY macam cerita 2A7  ja kan.Coincidence maybe or qada' and qadar,Aku tak ingat pun pasal 2A7 dan saja tulis chaos dan happy.And it turn to a story

Danish.Dia tak ada kena mengena dengan cerita aku hari ini.Tapi ada jugak sikit,tadi lepas projek tangkap gambar Danish dan mamanya dan Cin Nani dan Cik Khaliq dan Mak mai rumah.Okay,banyaknya dan.Aku tak suka letak koma,semak.

photos by me.Ceh,nak habaq jugak.Macam dia sorang ja reti guna kamera.Bengong.Ikut sukalah.

And,in case if Haifa Syaza is reading this,eventhought I don't like candid pictures but thanks cause it had been a long time I want someone to capture my face from the side and you had did it.

Thank You Allah For Fulfilled my Doa'.ILOVEALLAH.

Pening

18:00
Sekarang ni pening kepala,tak tau la kenapa.Dah makan panadol ta pening jugak.Nak off lah lepasni,lagi lama online lagi pening.

Esok sekolah.Homework kenalah buat cepat-cepat satgi.Kena ganti sekolah sebab CNY cuti seminggu waktu cuti best tapi kena ganti yang tak best.

Okay,aku pun taktau nak tulis apa dah.Penign kepala sangat.Sakit

Popular Posts

Flickr Images