2012

Tahun baru,semangat baru..2012 dah datang Farrah!

23:59
Assalammualaikum. Malam ni banyak sungguh orang update bye bye 2011 Hello 2012.Entah apa-apa macam la tahun ni boleh balas balik ucapan kita.

Lepastu "2012 please be nice to me".Apa punya ayatlah.Kalau kita buat baik,baiklah jadi tahun depan kalau tak taklah.KIta yang atur sendiri.Kita hanya merancang Allah tentukan sebab tu lah ada qada' dan qadar,tapi kita kena berusaha jugak.

Dengan itu aku pun nak ucaplah SELAMAT TAHUN BARU.Selamat memenuhi azam-azam yang berlambak.Selamat berhijrah ke seusatu yang lebih baik.Semoga semuanya baik-baik sahaja tahun depan.Selamat memperbaiki diri sendiri dengan semangat tahun baru anda okay!

Banyaknya ucapan.Untuk pembaca dan aku jugak.Ada banyak azam aku.Salah satunya azam untuk mencapai azam-azam yang tak tercapai lagi.Harapnya level malas akan menjunam dan kerajinan mendadak ke atas.Okay kalau berangan takkan dapat sebab itulah langkah pertamanya malam ini,mengupdate blog.

Kalau ikut ,malas aku memang sampai tahun baru cina pun takda idea lah alasannya.Tapi jeles pula bila tengok blog lain update dah sempena tahun baru.

Opss,tiba2 aku lupa nak tulis apa.Dan idea lagi satu takmau selalu lupa.Yeah,kenalah selalu berdoa ya.

Cepat dah nak pukul 12.00.Nak tulis apa lagi.Emm,okay HAPPY NEW YEAR.Wish the best for you all.

Okay,Farrah selamat bergembira di tahun 2012.Capailah azam-azam anda.Yeah,Alhamdulillah bye-bye!
sakit gigi

Noooo, my GIGI!

23:00
Sakitnya ,gigi..Oww,Ishh,nak cabut nak cabut.

Tiba-tiba ja rasa sakit.Tapi tak longgar mana pun.Semalam tolak-tolak gigi guna jari.Aduh,macam nak tercabut ja.Kalau tolak kuat2 memang takyah pegi klinik dah,mesti tercabut.Tapi takutlah.Ni gigi susu ka kekal *tanya diri sendiri*

    Selama beberapa hari-dengan gigi yang kejap sakit satlagi ok pulak.Last kali,p jugak jumpa doktor gigi harini.Tak tahan dah.Bukanlah sakit sangat tapi nak buang jugak gigi tu.Geram.

Bila masuk ja klinik....

Aku      : Ni gigi susu ka kekal?Nak cabut.

Doktor : Emm,boleh cabut.Susu ni

Aku     :Boleh cabutlah?

Doktor :Tapi ni tak longgar sangat.Kalau nak tunggu lagi boleh.Sakit tak?

Aku     :Sakit lah kadang-kadang

Doktor :Kalau longgar sikit kena bius sikit,kalau longgar banyak spray ja.Macamna nak cabut?

Aku      ; Cabutlah.  *malas dah nak fikir kalau sakit lepasni*

Ya,lahh aku takut yang tu gigi kekal.Nanti tak ada gigi macamna.Nak pakai gigi palsu.Takmau.Takmau.Banyaknya noktah...

Tapi takut juga tengok jarum bius tu.Lama dah tak cabut gigi kan.Bila pergi klinik gigi tiba2 rasa nak jadi doktor gigi.Hahah.Best jugak jadi doktor gigi.




     -gigi sakit   -arghhh






Bila sakit gigi mesti asyik sebut sakit sakit sakit.Bila fikir balik,baik kita tak payah sebut sakit nanti lagi tambah sakit kan.Okey,takda cerita sampai terpaksa jadikan gigiku yang sakit sebagai cerita.
                                                   
Siapa takut cabut gigi mestilah

....
...
..
.
!
!
!
!

rajin gosok gigi.tapi kalau dah nak naik gigi baru kenalah canut gigi jugak.Senang2 kalau takut cabut gigi tanam cita2 nak jadi doktor gigi.Nasihat aku,ok jugak kan?

makan sedap

Family Dinner 2011 aka Umar & Huda wedding

00:29
Assalammualaikum, sepuluhharibulan duabelas duaribusebelas .....Eh,tak sukalah tulis macamtu.Susah nak baca tau. 10.12.2011 yang lepas ada family dinner.Sebenarnya buat kenduri tu untuk meraikan perkahwinan @ menjemput saudara-mara Cik Umar and Aunty Huda.

 Tema untuk malam tu ialah Arabian.Pakai jubah,tapi aku tak ada jubah,pakailah baju kurung.Tapi tak apa baju kurung warna putih, banyak lagi geng yang pakai baju warna putih.Hehe.Makanan malam tu sedap-sedap jugak tapi aku makan nasi ja.Sebab rasa macam kalut sangat..Macamlah aku buat kerja apa kan.Aku jadi photographer ja,itupun sikit ja yang aku tangkapa lepastu terus Encik Pdot ambil alih.

  Malam tu semua datang.Banyak tau,aku sampai tak sempat rasa langsung dadih yang aku Sofea buat.Sofea tengah promosi dadih dia,nanti bolehlah jadi Usahawan Dadih Paling Berjaya.Hahahaha.Apa lagi yaa? Masa makan-makan ada slideshow gambar perkahwinan.

  Malam tu pengacara ialah Tita.First time kan jadi pengacara sebab tu lahh takut sikit.Hihihi..Jangan marah tita.Actually,I'm wordless...


                                                 Selamat menyaksikan gambar-gambar...Ceh!

Happy cousins..Happy lah sangat. 
May happy newly weds!

Geng PUTIH...Senyum jangan tak senyum

Ya ramainya,sampai tak muat nak masuk gambar.Tu pun ada lagi yang tertinggal.Lutfi nakal,hehe jangan marah.Uncle Daniel dan Cik Khalique jadi penyambut tetamu.Nasib baik sempat beli baju baru kan..Haha

Danish comel,mama dia jangan perasan pulak.

Makan,makan..Biar kenyang..Malam tu sedaplah jugak makanan.Aku tak makan banyak,tak sempat...Hehe.Makan nasik ja,bubur pun rasa sikit.Makanan lain tak makan..Kalau boleh nak putar masa,nak makan makanan yang tak makan..haha

Kak Nisa dan kawan2
Ni adik Aunty Huda.Depa dari Kuantan,datang sini.Kesian betul bila baca perjalanan kak nisa dan kawan naik bas dari sana ke Kulim.Tapi lawak pun ada.Anyway,terima kasih sudi datang kenduri ni..
Sofea & Anis 
Menurut kata Encik photographer dua orang ni penyeri majlis,betulkah..Hahaha.Waktu tengah makan,depalah yang tolong ambik gambar.Ada orang kata depa ni macam kembar,betulkah?Betul kot sebab tu depa selalu jalan sama-sama,aku ja keseorangan..Ceh.

Semoga berbahagia..... 

Perasan tak,aku pakai tudung tak sama dalam dua gambar.Tak perasan?Apalah.Sebabnya rimas pakai selendang,tukar tudung biasa.Tak reti pakai shawl cakap jalah kan..Hehehhh....

The best part, dalam majlis ni ialah chicken dance.Lawak gila,dan best,dan seronok...hahaha.Semua menari pusing-pusing.Happynya!

Entry akan datang >>> Bercuti di Penang

Best Friend?

00:50
  “Friendship is born at that moment when one person says to another: "What! You too? I thought I was the only one.” 




“A friend is someone who knows all about you and still loves you.” 



Oh, I don't know.Out of blue I'm attracted to the 'friend' quotes.So I copy it,to make sure I never forget it.Because it is precious to me.Yeah,for me it's valuable.When I meet those quotes I know that (and realise) I never meet someone like that.Maybe, I had met one of them but they have their own best friend.So for me 'Best friend will always be two,cause  it can't be more than two.We can't satisfied two human feelings.'

That's my opinion so don't come to me tomorrow and telling that best friend is more than two.That's for me.Maybe..I am wrong,so someone come to me and be my best friend.

                                                

Herghh,am I trying to telling you that I have no best friend.Oh ,pleasee.Haha,sorry if someone reading this and monologue "Arggh,I think Farrah is my best friend.But..." Sorry,I am writing this because right now no one convince me they are my best friend.So,whoever think and assume me as your best friend, then tell me.I'm worried if I'd hurt anyone feelings.

Okay,this post is totally bout friend.About me.Sorry anyone,but I can't keep it anymore.It's leaking.Overflow,the painful feeling.
                                
                                            *not related to post*

Believe me,you can't tell someone "We're best friend.We're besties..." and "BFF" If you don't entertain them the way you're telling them they are your best friend,then don't tell them like that.Don't make it WFF-worst friend forever

'A true best friend is someone who really take care about you and listens when you're talking.They don't let you talk and thinks that's not important'

I'm mumbling.Something That True.

Popular Posts

Flickr Images