hazila yazmin baik

LET'S GO PENANG

20:43
Hari Selasa ahritu kan ada tulis pasal Roadwalk kan? Semalam dah p dah Roadwalk..Bestnya bolehlah nyanyi lagu Never Had A Dream Come True dan gembira sebab dah come true dah..hehe,


          Semalam,bila pergi ada pulak apek cina tu.Memang banyak buku ada.Tapi belek-belek kali ni dah tak ada novel pts.Tapi ada majalah KAWAN edisi lama tu.Ada 3 tau.Tengok,baru ja tulis dah dapat.Alhamdulillah. : )...Lepastu saja tengok novel-novel Inggeris.Semua tebal-tebal.Malas nak beli sebab cover dan sinopsis tak menarik. Ketebalan novel tu jugak jadi penyebab tawar hati nak beli sebab dulu pernah beli novel B.I yang tebal dan sampai sekrang masih tak habis sebab rasa macam tebal nak mampus -malas nak baca sebenarnya. 


          Semalam ada pergi popular di Komtar.Saja nak cari novel pts dan komik-m untuk masuk Peraduan Bongkar Kod Rahsia.Rancang nak beli dua tapi novel yang saya nak tak ada jadi lebih baik beli novel yang kita nak daripada beli yang tak nak then rasa tak syok nak baca.Last kali beli novel DUNIA BARU YAZMIN.Sebenarnya memang lama dah nak beli novel tu tapi tak da peluang (konon)..Sebab asyik beli novel lain.


          Novel tulisan Majidah Jusoh ni macam bersiri tau.Yang first tajuk dia Dua Dunia dan novel tu adalah novel pertama yang saya beli waktu first-first mula nak baca novel waktu darjah 4.Specialnya novel ni haha..Yang kedua tajuk dia Dunia Jam 10.


                  



                 Semalam jugak,pergi Batu Feringghi.Bestlah jugak.Malaslah nak tulis pasala tu.Okay Byeeee...

Jom pergi ROAD WALK

22:16
                                                                         


                                                                          


                                     




       Hai, Deepavali ni sekolah saya cuti seminggu.Lama kan?Taktau nak buat apa.Homework ada tapi biasalah malas nak buat,buat macam tak ada tapi nanti hari Sabtu baru teringat 
                                          (homework aku tak siap lagi,macamana ni?) Haha
        
        Sekarang ni tengah busy suruh kawan-kawan like page PTS ONE dengan KOMIK-M sebab saya ada masuk peraduan "SAYA LIKE".Saya ada juga masuk peraduan Bongkar Kod Rahsia Hadiah dia semua best-best jugak.

                                                                                          
                                                                    
          Nanti nak pergi Penang sebab nak pergi RoadWalk.Okay,roadwalk  tu dia macam jual barang-barang yang dah diguna.Murah la kan kiranya.Macam-macam ada.Selalunnya kalau pergi sana aku beli buku.Dulu aku pernah pergi dekat satu apek cina ni, dia jual banyak buku.Lepastu aku pun belek-belek cari novel kan.Last kali waktu tngah cari-cari tu kan aku jumpa ,acam banyak la novel pts.Dia macam dah terletak sekali .Dah la memang banyak buku yang dia susun. Nama pun road kan bukan dekat rak dekat atas jalan ja.

                                             

         Tau tak macam dekat pasar kan,penjual letak satu hamparan macam tikar lepastu letak barang jualan kan.Haa macam tulah.Punya banyak buku macam lautan buku.Haha.Okay berbalik pada novel pts tu kan.Ada macam 7 kut atau 5.Apa lagi belilah kan lagipun novel tu semua elok-elok lagi.Murah ja RM 2 satu kalau beli dekat kedai buku mesti belas-belas original kan.

        Tapi baru-baru ni bila pergi cari apek tu tak jumpa pulak.Kalau tidak boleh beli buku kat situ.Ada jugak orang lain jual buku,tapi kebanyakannya majalah lama.Taklah suka sangat baja majalah lama ni.Tapi kalau majalah lama yang aku suka majalah KAWAN.Sekarang majalah KAWAN nipis + lebar.Kalau dulu kecik dan tebal macam novel.

           Nanti pergi harap-harap apek tu ada.Aku suka pergi kedai murah.Macam kedai yang barang terpakai.Bukannya tak ada duit tapi kadang-kadang benda yang ada kat kedai tu tak dijual di kedai lain.Haritu aku ada pergi satu kedai ni,terjumpa komik Archie's aku suka baca komik tu sekarang selalunya beli di Popular tapi yang di kedai tu edisi lama punya..Kira bernilai jugaklah kan? : ) 

                                                                         

semua gambar diambil di :  http://cyanamoose.blogspot.com
LipIce so Cool so Cute

Protect Your Beautiful Lips With LipIce

17:58
      Past two weeks, I got a letter from LipIce Malaysia. Every time, I see the postman posting letters,Happy Birthday, Eid  cards and etc I would hope that there's one for me! 

        Okay back to the story about lipice. When I saw the postman heading to my house, I quickly ran into the house because I'm not wearing headscarf so my sister go and take the letters. And at that time I just thought that "there's no any cards or letters for me,so what use waiting for" But fortunately, my sister shouted "Hey,Farrah you got a mail !" And I'm just like give it to me,give it to me.

        Of course I'm surprised and very happy. / Farrah's waiting for anyone to post her a card too long!/  I tore it  expeditiously and took out a pink-white glossy card and there's a nice small handy strawberry lipbalm in that envelope.


           That's lipbalm is a free sample from lipice.I love to use lipice product because it is a young and trendy lipbalm for the teenagers.The colours are not too dark which adults  use.It just like very light and smooth colours which is definitely suitable for teenagers like us.

            Just open lipice.com.my and click try lipice then fill the form. You'll get the lipbalm later but the period to get the letter depends to LipIce Malaysia.


Now I always bring the lipbalm to school and put it on my lips whenever I want because it's colour free so if I wear it at school no one would notice it. The lipbalm will protect your lips with SPF 15 and it have cooling sensation too. It's good for us who live in Malaysia that is hot..hot..hot..

Okay,bye........See later , I'm planning what-to-do lists for this one week holiday for Deepavali but I'm not celebrating it.

                                   FARRAH 

talking to myself is my natural habits

Talking to myself

22:40
     Kalau ada orang nampak saya cakap sorang-sorang sambil jalan,sambil perbetul tali kasut, sambil tulis nota buat tak tahu saja. Itu adalah salah satu natural phenomena dalam diri saya. Okay sila gelak ketawa sekarang.Saya tak suka cakap dalam hati,saya suka express apa yang saya rasa.Bukanlah tak cakap dalam hati langsung cuma macam dah jadi normal dah kalau saya berbincang dengan diri saya sendiri.Okay,tak paham ka?

Selalunya tak sarapan macamni
       
Paling selalu saya cakap masa jalan dekat kaki lima tepi padang di sekolah waktu jalan nak ke perhimpunan. Sebab saya jalan sorang-sorang jadi cakap pun sorang-soranglah.Kadang2 saya argue dengan diri sendiri pasal benda yang saya bincangkan dengan diri sendiri. Macam cakap pasal nak beli benda yang berlainan.Contohnya novel dengan sunblock.Dua novel kalau 1 RM 15.00 kiranya dua RM 30.00 lah kan.Sunblock kebanyakan dekat RM 30.00 harga dia.

             Saya ada banyak novel jadi saya akan selalu bandingkan dua benda tu.Kalau beli dua novel sama ja dengan beli sunblock.

First                        : "tapi nilai sesuatu benda dengan harga dia mana boleh banding.
Second                  :  "Banyak lagi benda aku boleh beli kalau aku tak beli novel"  
Then                       :  "Tapi aku suka baca novel" 
It keeps going     :  "Tapi kalau tak beli novel tu mesti duit yang guna untuk beli semua novel       yang berlambak    kat rak tu banyak dan boleh kumpul untuk beli kamera DSLR"

                Macamlah novel aku ni dah  beribu. Ekleh*And I will continue talking to myself and I only stop when I thinks that I'll talk about it when the time I'm at the Watsons or Guardian or Tesco to decide whenever I should buy the sunblock or not.

                     Sebab aku selalu cakap sorang-sorang ni antaranya takkan aku nak cerita semua perasaan dan hal remeh-temeh seperti di atas dekat orang lain.Mesti depa pun boring nak dengar.Dan bila cakap sorang2 rasa happy la jugak sebab kalau cerita dengan orang nanti ada komen "tak payah dok pikir la hang beli ja lah" sebabtu aku suka cakap sorang2 sendiri cakap sendiri balas.Takda orang nak kritik. Okay saya tahu saya memang unik!

Kalau orang yang tengah baca ni rasa saya ni unik atau pelik sila komen!Haha..Takamu komen tulis kat sbox ja.


Popular Posts

Flickr Images